3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Kısa Film Festivali”, ödül töreniyle tamamlandı.

 10 Haziran 2024

Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Kısa Film Festivali”, ödül töreniyle tamamlandı.

-Tören iki bin yıllık Antik Tiyatro’da yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından desteklenen festivalin kapanış töreni, ilçedeki iki bin yıllık Antik Tiyatro’da gerçekleşti.

Programda konuşan Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, festivalin bu şehrin kültür sanat yaşamına değer kattığını, gelecek yıllarda daha da gelişerek, yine sanatseverlerle bir araya geleceğini belirtti.

Organizasyona destek olan kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür eden Başkan Demirhan, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.

Festival Direktörü Seren Toplaoğlu da Kaş’ın sadece Türkiye’nin turizm destinasyonlarından biri değil, sinema sanatçıları, yönetmenler ve sektör profesyonelleri için bir buluşma noktası haline geldiğini ifade ederek, “Kaş’ta beş duyuya hitap eden bir deneyim festivali yaratmaktayız aslında. Bunun için de tüm yıl boyunca TGA ile yoğun şekilde çalışıyoruz. Amacımız, uluslararası katılımı da artırarak, henüz turizm sezonunun yoğun olmadığı tarihleri değerlendirmek.” dedi.

Bu festivalin, su altı filmlerine özellikle yer veren Türkiye’de tek, dünyada ise 12 film festivalinden biri olduğuna işaret eden Topaloğlu, “Her sene attığımız adımlarla çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir festival olmaya çalışıyoruz. Bu yıl inanılmaz bir ilgiyle karşılaştık, 5 günde 5 bin izleyiciye ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 60 ülkeden 610 filmin başvuru yaptığı festival kapsamında film gösterimleri, atölye, panel ve keşif turları gibi etkinlikler düzenlendi.

-15 ülkeden 30 film yarıştı

Festivalde, ulusal, uluslararası, ulusal öğrenci ve uluslararası su altı filmleri kategorisinde 15 ülkeden 30 film yarıştı. Ana jürinin değerlendirmeleri sonucunda Ulusal Kısa Film Yarışmasında en iyi film, Ömer Ferhat Özmen’in yönettiği “Eksi Bir” seçildi. Ana jüride film kurgucusu Yorgos Mavropsaridis, dizi oyuncusu Pınar Deniz, yönetmen-yazar Hany Abu-Assad, film yapımcısı Zeynep Santıroğlu Sutherland yer aldı.

3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali, çeşitli kategorilerde dereceye giren yönetmen, jüri üyeleri ve sanatçılara ödül ve plaket verilmesiyle sona erdi.

Törene, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Festival, 12-13 Haziran’da İstanbul Kadıköy Sineması’nda, 27 Haziran’da ise İzmir Karaca Sineması’nda seyirciyle buluşacak. 


Okunma Sayısı: 239

 10 Haziran 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş Belediyesinde başkan yardımcılarının sorumluluk alanları belirlendi
05 Haziran 2024
Kaş Belediyesinde yeni atamalar
05 Haziran 2024
3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı
05 Haziran 2024
Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
04 Haziran 2024