3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Bu yıl 4-8 Haziran’da üçüncüsü düzenlenen Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

 05 Haziran 2024

Bu yıl 4-8 Haziran’da üçüncüsü düzenlenen Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından desteklenen festival, Antik Tiyatro’da düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, törende yaptığı konuşmada, bundan sonra da festivale katkı vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Festival Direktörü Seren Topaloğlu da organizasyonun gerçekleşmesi için destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından film gösterimleri başladı.

Törene, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Başsavcı Gökhan Feyzoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Erol, İlçe Emniyet Müdürü Suat Kutbay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Okan Yavuz da katıldı.

3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ön jürisinde, yönetmen ve yazar Kasım Ördek, oyuncu Kübra Balcan, programcı, dağıtımcı ve sinema yöneticisi Said Aksoy, kurgucu ve yönetmen Tuvana Simin Günay, ana jürisinde ise Lanthimos filmlerinin kurgucusu Yorgos Mavropsaridis, dizi oyuncusu Pınar Deniz, yönetmen-yazar Hany Abu-Assad, film yapımcısı Zeynep Santıroğlu Sutherland yer aldı.

Festival kapsamında Antik Tiyatro’da film gösterimleri ile çeşitli mekanlarda atölye, panel, keşif turları gibi etkinlikler düzenlenecek, halkın katılımına açık ve ücretsiz olacak.

Öte yandan, festival programı çerçevesinde “Batı Antalya Kaş Kalkan Bölgesi Su Altı Dalış Noktaları Tanıtım Sergisi” açıldı. Kaş Kültür Evi’nde protokol üyelerinin katılımıyla açılışı gerçekleşen serginin, festival boyunca açık kalacağı bildirildi.

Festival, 8 Haziran’da ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.


Okunma Sayısı: 247

 05 Haziran 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
04 Haziran 2024
3. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor
31 Mayıs 2024
Kaş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı
19 Mayıs 2024
Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
03 Mayıs 2024