Kaş’ta Atatürk Kır Koşusu düzenlendi

Kaş ilçesinde 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu yapıldı.

 27 Aralık 2022

Cumhuriyet’in kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yılı dolayısıyla Kaş ilçesinde 27 Aralık Atatürk Kır Koşusu yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının himayelerinde Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün destekleriyle 27 Aralık Atatürk Koşusu düzenlendi.

İlçede düzenlenen koşu öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapılarak, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Akçagerme mevkisi ile Cumhuriyet Meydanı arasında belirlenen parkurda 267 öğrencinin katılımıyla altı kategoride yapılan koşuda, Genç Kızlarda Dilek Çetin, Genç Erkeklerde Mustafa Topal birinci oldu. Küçük Kızlarda Asel Arıcı, Küçük Erkeklerde Ahmet Said Durman, Yıldız Kızlarda İrem Hatice Porsuk, Yıldız Erkeklerde Hüseyin Oran birinciliği elde etti. Halk Koşusunda ise Akif Hopa birinci sırada yer aldı. Ayrıca özel eğitim gören öğrenciler de koşuya katıldı.

Koşu sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, İlçe Emniyet Müdürü Suat Kutbay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülhamit Özkoçak ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.


Okunma Sayısı: 2033

 27 Aralık 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş Belediyesinden akülü tekerlekli sandalye desteği
26 Aralık 2022
Gençler ecdadın izinde Çanakkale’yi ziyaret etti
20 Aralık 2022
Kaş Belediyesi, Yağlı Güreş Birliğine üye oldu
19 Aralık 2022
Bakan Çavuşoğlu sel bölgesinde incelemelerde bulundu
17 Aralık 2022