Bakan Çavuşoğlu sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Kumluca ilçesinde incelemelerde bulundu.

 17 Aralık 2022

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Kumluca ilçesinde incelemelerde bulundu.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı yaparak, çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ardından selden zarar gören esnafı ziyaret etti. Toplantıda, Antalya milletvekilleri, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve ilgili kurum yetkilileri de yer aldı.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, sel felaketinin Kumluca, Finike ve Demre ilçelerini etkilediğini, devletin bütün kurumlarıyla bölgede çalışmaya başladığını ifade etti.

Sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un bölgeye hızla geldiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, birçok ilden de destekler geldiğini aktardı.

Bakan Çavuşoğlu, devletin vatandaşlara ilk destekleri vermeye başladığını belirterek, “Esnafımıza, iş yerleri ve evi hasar gören kişilere, gerekli ön ödemeler de yapıldı. Araç ve diğer hasar gören motosiklet gibi diğer zararların da tespitleri yapılıyor. Çiftçilerimizi de ihmal etmiyoruz. Bu bölgede sera ve narenciye yoğunlukla yapılıyor. Vatandaşlarımızın bahçeleri, seraları hasar gördü. 3 ilçede 13 bin dekar tarım alanımız zarar gördü. Tespitler yapıldıktan sonra da çiftçimize gerekli destekleri vereceğiz.” dedi.

Çiftçinin, esnafın devlete olan vergi dahil her türlü borçlarının ertelendiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Zarar gören vatandaşa destek vermek görevimizdir. Çiftçilerimizle ilgili yakında ödemeleri yapacağız. Ön ödemeleri zaten yapmıştık. Devletimiz milletimizin hizmetinde.” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, ardından seraları zarar gören vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.


Okunma Sayısı: 1882

 17 Aralık 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kalkan Yat Limanı’nda zemin yenileme çalışması yapılıyor
15 Aralık 2022
Kaş Belediyesi’nden Kumluca’ya yardım eli
13 Aralık 2022
Kaş, Travel Turkey İzmir'de tanıtıldı
12 Aralık 2022
Antalya Valisi Yazıcı Kaş’ı ziyaret etti
09 Aralık 2022