Kaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

 29 Ekim 2022

Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Kaymakam Murat Öztürk’ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Murat Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Programda, Kaymakam Öztürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. “Atatürk ve Cumhuriyet Gösterisi”, “Cumhuriyet Konseri” ve “Zeybek Gösterisi” sunuldu.

Törene, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Cumhuriyet Başsavcısı Tufan Çaldıran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, gazi, gazi ve şehit yakınları da katıldı.

Program, resmigeçitle sona erdi.

Öte yandan, kutlamalar çerçevesinde marinadan hareket eden bayraklarla donatılan yaklaşık 50 tekne, Kaş Limanı açıklarına gelerek tur attı, klakson çaldı ve halkı selamladı. Bu sırada Sahil Güvenlik botu da teknelere eşlik etti. Tekneler, daha sonra marinaya döndü.

Ayrıca, Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG İmbat hücumbotu, marinada vatandaşların ziyaretine açıldı. 


Okunma Sayısı: 3169

 29 Ekim 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Erkek çalışanlara kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi
27 Ekim 2022
Kaş Belediyesinden Dirgenler’de 10 kilometrelik asfalt çalışması
26 Ekim 2022
Hititler Likya’da, IV.Tuthaliya Patara’da
24 Ekim 2022
Kaş Yarımadaton Yarışları yapıldı
22 Ekim 2022