Kaş Akörü Mahallesi’ne sosyal yaşam alanı

Kaş'ta 15 mahallede bulunan 17 eski okulun sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden yapılması projesi çalışmaları devam ediyor.

 31 Ekim 2022

Kaş'ta 15 mahallede bulunan 17 eski okulun sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden yapılması projesi çalışmaları devam ediyor. Akörü Mahallesi'nde bulunan 37 yıllık eski okul da onarılarak, hayata kazandırılıyor.

Kaş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan çalışmalarla mahallelerde atıl durumda bulunan kapalı ve kullanılmayan eski okul binaları, hem yeniden işlev kazanıyor hem de sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetlerde kullanılıyor. Bu çerçevede Akörü Mahallesi'nde de çalışmalar gerçekleştiriliyor.

37 yıllık eski okul hayata kazandırılıyor

Akörü Mahalle Muhtarı Yusuf Kolak, söz konusu okulun 1985 yılında inşa edildiğini, eğitimde taşımalı sistem uygulamasının ardından atıl durumda bulunduğunu söyledi.

Okulun sosyal ve kültürel faaliyetlerde çok amaçlı kullanılmak üzere hayata geçirileceğini belirten Yusuf Kolak, “Konuyla ilgili olarak, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a çok teşekkür ederim. Buradan mezun olduk. Anılarımız var, onları Kaş Belediyesi aracılığıyla yeniden yaşayacağız.” dedi. 


Okunma Sayısı: 2629

 31 Ekim 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş’ta Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı ve konser düzenlendi
30 Ekim 2022
Kaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı
29 Ekim 2022
Erkek çalışanlara kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi
27 Ekim 2022
Kaş Belediyesinden Dirgenler’de 10 kilometrelik asfalt çalışması
26 Ekim 2022