“Kaş Kapya Hasat Şenliği” yapıldı

Kaş ilçesinde 14-15 Ekim’de düzenlenen şenlik, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

 15 Ekim 2022

Kaş ilçesinde 14-15 Ekim’de düzenlenen şenlik, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Yapılan yarışmada iki dakikada 188 gram acı biber tüketen kişi birinci oldu.

Kaş Belediyesince Kasaba Mahallesi'nde organize edilen şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kasaba Meydanı’nda konuşan Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş’ta 2019 yılında kapya şenliğini başlattıklarını hatırlatarak, ilçede turizmin yanı sıra tarım gerçeğinin var olduğuna dikkati çekti.

İlçe nüfusunun yüzde 65-70’inin gelirinin tarımsal üretimden kaynaklandığını belirten Başkan Mutlu Ulutaş, “Karadağ, Dirgenler, Kasaba, Uğrar ve civardaki diğer yerleşim yerlerimizle beraber bu bölgemizde 35 bin dönümlük tarımsal alan var, burada ciddi tarımsal üretim yapılıyor. Kapya biber çok stratejik bir ürün, çünkü en güzel bu bölgede yetişiyor. Buradaki üretimin daha çok artması ve sonrasında pazarın da daha iyi olması için kapya biberin tanıtımını yapacağız. Ülkemizin, Antalya’nın, Kaş’ın daha yeni pazarlara ulaşmasına vesile olmaya çalışacağız.” dedi.

Başkan Ulutaş, Kasaba Barajı’nın ikmal ihalesinin yapılacağını, Gömbe-Kaş yolunun ihalesinin yapıldığını ve sürecin devam ettiğini, Kasaba’ya proje kapsamında bir meydan kazandıracaklarını ifade ederek, “Kasaba’da ve diğer bölgelerimizde hizmetlerimize devam edeceğiz. Önemli olan, bu bölgede hemşehrilerimizin üretim yapabilmesi ve ürettiklerini en iyi şekilde pazarlayabilmesidir. Her zaman üreticinin yanındayız.” diye konuştu.

Şenlik programında Seydikemer Temel Köyü Araboyunu ekibi, “Çiftetelli”, “Sarı Zeybek”, “Kerimoğlu” halk oyunları gösterisi sundu. Yöresel kostümlerle yöresel tarzda oynanan oyunlar yoğun ilgi gördü.

5 kişinin katıldığı “Acı Biber Yarışması”nda kurala göre, her bir yarışmacının tabağına 800 gram acı biber kondu, bunu yemeleri için iki dakika süre tanındı. Bu süre içinde 188 gram acı biber tüketen Yusuf Karaman birinci oldu. İkinci Mustafa Davuloğlu 160 gram, üçüncü Ali Aksoy ise 116 gram biber yedi.

Karaman, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, “Kazandığım için sevinçliyim. Acıyı yerim, severim. Acıyı yediğinde göz yaşarmazsa acı sayılmaz. Acıdan dolayı şu anda bir sıkıntım yok.” ifadelerini kullandı.

“Lezzet Yemekleri Yarışması”na ise 4 kişi katıldı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda Büşra Büyükmetin, “Mehir Çorbası”yla birinciliği kazandı. Mukaddes Edirneli “Kapya Tatlısı”yla ikinci, Leyla Yeşilbursa “Acılı Cheesecake”le üçüncü sırada yer aldı.

Yarışmalarda derece alanlara protokol üyeleri tarafından ödül verildi.

Mahalli standlar açılarak, yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Ardından Türk Halk Müziği sanatçıları Bahar Çömek ve Ümran Özdemir konser verdi. Sanatçılar yöresel ve bölgesel türküleri seslendirdi.

Şenlik, bugün (Cumartesi) meydanda gerçekleştirilecek spor etkinlikleri ve animasyon grubunun programıyla sona erecek.

Şenliğe, Kaymakam Murat Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ve Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer de katıldı.


Okunma Sayısı: 2645

 15 Ekim 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş Belediyesinin 2023 mali yılı bütçesi kabul edildi
12 Ekim 2022
11. Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları buluşması başladı
11 Ekim 2022
Kaş’ta “Köyre Yöresel Ürünler” etkinliği düzenlendi
09 Ekim 2022
Kaş’ta düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası sona erdi
08 Ekim 2022