11. Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları buluşması başladı

Kaş ilçesinde 10-13 Ekim’de 11’incisi düzenlenen Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları buluşması başladı.

 11 Ekim 2022

Kaş ilçesinde 10-13 Ekim’de 11’incisi düzenlenen Yeşilköy Geleneksel Köy Oyunları ve Köy Tiyatroları buluşması başladı. Etkinlik programında tiyatro oyunları yer alıyor.

Tiyatro buluşması, Yeşilköy Mahallesi ve Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'nde düzenleniyor. Kaş Belediyesi ile Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen tiyatro buluşması, 4 gün devam edecek. Etkinlikler, Yeşilköy Müfit Kayacan Açıkhava Sahnesi ve Patara Antik Tiyatro’da gerçekleştirilecek.

Yeşilköy Halk Tiyatrosu ilk gün “Töre”, Tiyatro Sardunya salı günü “Çatlak” ve Çatı Tiyatro çarşamba günü “Kapkabare” adlı oyunları sergileyecek. Oyunlar, Yeşilköy Müfit Kayacan Açıkhava Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Yeşilköy Halk Tiyatrosu, son gün ise “Kanlı Nigar”ı, Patara Antik Tiyatro’da sahneleyecek.

Yeşilköy Mahallesi’ndeki açılış programında konuşan Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Yeşilköy’de mütemadiyen oyunlar, temsiller sergilendiğine dikkat çekerek, bunu devam ettirmenin büyük başarı olduğunu söyledi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da iki yıllık pandemi sürecinin ardından kültürel, sanatsal ve yöresel faaliyetlere devam ettiklerini ifade ederek, “Hem memleketimizi imar edeceğiz hem de üst yapı hizmetlerini gerçekleştireceğiz. Bunun yanında kültürel,  sanatsal ve geleneksel faaliyetleri yaşamak ve yaşatmak için elimizden gelen desteği güçlü şekilde vermeye devam edeceğiz. Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneğine de desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Programa, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Yeşilköy Muhtarı Hacı İbrahim Uludağ da katıldı.


Okunma Sayısı: 2428

 11 Ekim 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş’ta “Köyre Yöresel Ürünler” etkinliği düzenlendi
09 Ekim 2022
Kaş’ta düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası sona erdi
08 Ekim 2022
Kaş’ta “Köyre Yöresel Ürünler” etkinliği düzenlenecek
07 Ekim 2022
Kaş’taki şampiyonalarla dalış turizmi gelişiyor
06 Ekim 2022