Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen festival, 23-25 Haziran’da Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşecek.

20 Haziran 2023

Kaş Belediyesinin düzenlediği festival kapsamında kültür ve sanat faaliyetleri, geleneksel yemek ve yüzme yarışmaları yer alıyor.

Kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalde, Cumhuriyet Meydanı’nda protokol konuşmaları sonrasında Kaş Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibince folklor gösterileri sunulacak. Geleneksel Türk El Sanatları ve Uluslararası Karma sergileri açılacak. Klasik müzik dinletisinin ardından Antik Tiyatro’da “Shakespeare’nin Bütün Oyunları" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Festivalin ikinci gününde “7. Geleneksel Kaş Yemek Yarışması” yapılacak. Sokak etkinlikleri, kısa film gösterimi seyirciyle buluşacak. Akşam konser programında pop müzik şarkıcısı Demet Akalın, Kaş Limanı’nda sahne alacak.

Son günde ise “17. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışması”nda yüzücüler dostluğa kulaç atacak. Yunanistan’ın Meis Adası’ndan başlayıp Kaş Limanı’nda tamamlanacak yarışmanın sonunda ödül töreni düzenlenecek.

20 Haziran 2023

Play-Off’ta 7 gol, 1 kırmızı kart, kazanan Kaş Belediye Spor