Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kaş’ta etkinliklerle anıldı

Kaş ilçesinde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına etkinlik gerçekleştirildi.

 10 Ocak 2023

Kaş ilçesinde Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına etkinlik gerçekleştirildi.

Birinci Dünya Savaşı’nda Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının 9 Ocak 1917’de Kaş açıklarında demirleyen İngilizlerin uçak gemisi Ben My Chree’yi batırmasının 106’ncı yılı dolayısıyla anma etkinliği yapıldı.

Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi tarafından “Kaş’ın Kahramanları Anıtı” önünde anma töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, törende yaptığı konuşmada, Antalya Kahramanları Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, Topçu Teğmen Yusuf Ziya Erdil ve arkadaşlarını, rahmet ve minnetle andıklarını, onların hatıralarını yaşamak ve yaşatmanın toplum için önemli olduğunu ifade etti.

Bu farkındalığı yaratmanın, ilçede gelecek nesillerin bu anı, bu hatıraları yaşamasının son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Mutlu Ulutaş, “Bu farkındalığı her zaman yaşamamız, yaşatmamız, bilmemiz lazım. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, büyük kahramanlıklar göstermiştir. Kaş’ımızdan Topçu Teğmen Yusuf Ziya Erdil, Çanakkale’de Boğazlar’da büyük kahramanlıklar göstermiştir. Her iki kahramanımızın bizim için onur nişanesi olduğunu düşünüyorum. İlçemizden ve Antalya’mızdan çıkmış bu kahramanları, saygıyla rahmetle ve minnetle yad ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik kapsamında katılımcılar tarafından Kaş Limanı’ndaki tekne çekek yerinde şehitler ve kahramanlar adına denize saygı çelengi bırakıldı. Etkinlik alanında fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Yazar Mustafa Aydemir’in “Ben Bir Türk Zabitiyim” kitabı okundu. Süleyman Çavuş Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması ve lokma ikramıyla etkinlik sona erdi.

Anma etkinliğine, TCG Zıpkın Komutanı Deniz Yarbay Serkan Doğan, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, kurum amirleri ve müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.


Okunma Sayısı: 2107

 10 Ocak 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş Belediyesi 11 mahalleye çocuk oyun parkları kurdu
04 Ocak 2023
Kaş Belediyesinde yılın ilk meclis toplantısı yapıldı
03 Ocak 2023
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’tan yeni yıl mesajı
31 Aralık 2022
Başkan Ulutaş, belediye çalışanlarının yeni yılını kutladı
30 Aralık 2022