Lami Bey Camii’nin restorasyonu devam ediyor

Kaş ilçesindeki Lami Bey Camii’nin restorasyon çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, camideki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

07 Aralık 2022

Kalkan Mahallesi’nde 1881 yılında hayırsever Lami Ünal tarafından yaptırılan cami, Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Kaş Belediyesi tarafından aslına uygun restore ediliyor.

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini sergileyen tarihi camide süren çalışmalar kapsamında yapının kaba ince sıvası tamamlandı. Ahşap minare için temel açıldı. Bahçe duvarları yapımına başlanacak. Terasın yer alacağı ön cephe sıvanacak. Cami girişi döşemesine kaynak taşı yapılacak. Kadınlar mahfili girişine ahşap teras ve merdiven inşa edilecek. Şadırvan ve tuvalet oluşturulacak.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, camide yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada, taş ve ahşap mimarinin özelliklerini taşıyan camiyi aslına uygun restore ettiklerini söyledi.

İlçe merkezindeki Süleyman Çavuş Camii’ni restore ederek, yeniden açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Mutlu Ulutaş, Lami Bey Camii’ni de restorasyon çalışmalarıyla geleceğe taşıyacaklarını belirtti.

07 Aralık 2022

Başkan Ulutaş muhtarlarla toplandı
06 Aralık 2022
Kaş Üzümlü’ye 5 bin metrekare kilit parke taş