Kaş'ta Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Antalya'nın Kaş ilçesinde törenle kutlandı.

 30 Ağustos 2024

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü,  Antalya'nın Kaş ilçesinde törenle kutlandı.

Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Yüzbaşı Mustafa Gündüz, Belediye Başkanı Erol Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Huzeyfe Erdemir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgen Akgün,Emniyet Müdürü Suat Kutbay, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Fatih Ocak, Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, daire amirleri, meclis üyeleri, siyasi partilerin ve  sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Garnizon Komutanı Vekili Deniz Yüzbaşı Mustafa Gündüz, törende yaptığı konuşmada, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yalnız Türk tarihine değil, dünya tarihine de yeni bir yön verdiğini ifade etti.

Bu muharebeyi kazanan Türk milletinin, tarihte görülen ordu milletlerin en üstünü olduğunu bir kez daha ispat ettiğini belirten Gündüz, “Ordu millet yüksek bir savaş yeteneği taşıyan, savaşta bütün bireyleriyle görev alan, yurdun korunması ve büyük ülkülerin gerçekleşmesi uğruna baş koyan millet demektir. Ordu milletimizin timsali, kahraman Mehmetçiktir. İstiklal Savaşı, ordu millet olarak kazanılmıştır. Milli mücadele, bütün milletin eseridir. 30 Ağustos Zaferi, sömürgecilerin istila emellerine son veren, Türk milletinin hür ve egemen yaşama yollarını aydınlatan bir meşale niteliğindedir.” dedi. 

Öğrencilerin şiirler okuduğu törenin ardından Akçagerme Turizm Park Tesislerinde şehit ve gazi aileleri için kahvaltı programı düzenlendi.

Öte yandan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla T.C.G. Zıpkın hücumbotu, Kaş Marina’da vatandaşların ziyaretine açıldı.


Okunma Sayısı: 150

 30 Ağustos 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Başkan Demirhan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
29 Ağustos 2024
Türkiye Serbest Dalış Şampiyonası Kaş'ta yapılacak
29 Ağustos 2024
Kaş’ta Başsavcıdan Belediye Başkanı Demirhan’a ziyaret
22 Ağustos 2024
Kaş Gömbe’de Yayla Şenliği yapıldı
19 Ağustos 2024