Kaş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

Kaş Belediyesi, gündeminde bulunan maddeleri karara bağlamak üzere olağan eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

03 Eylül 2024

Belediye Başkanı Erol Demirhan başkanlığında yapılan toplantıdaki gündem maddeleri, oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste konuşan Başkan Erol Demirhan, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Bugünlere gelmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum, ruhları şad olsun. Dünya Barış Günü kutlu olsun. Eylül ayı meclis toplantımız milletimize, memleketimize, Kaşımıza, Antalyamıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Toplantıda, 3. Kaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yapılmasına karar verildi, tarihi 12 Ekim olarak belirlendi.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla sözleşme ve protokol yapmak üzere, Belediye Başkanına yetki verilmesi kabul edildi.

Kınık Merkez Mahallesi 175 ada 451 parsel numaralı, Kaş Belediyesine ait 2101/29785 hisse oranlı (42,02 m2) miktarındaki hissenin, diğer hissedarı olan Günname Yağmur tarafından satın alma talebi kabul edildi.

Gündemin 5. maddesi (Çukurbağ Mahallesi 244 ada 2 parsel numaralı, Kaş Belediyesine ait 28093/51807 hisse oranlı (561,86 m2) miktarındaki hissenin, diğer hissedarı olan Engin Murat Özgin tarafından satın alma talebinin görüşülmesi), geri çekildi.

Kalkan Mahallesi 18 ada 19 ada arasında yer alan, ada parseli bulunmayan, mevcut imar planında park alanı olarak ayrılmış sahada Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün geçici mobil transformatör merkezi tesisi kullanımı süresinin 4 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatılması talebi kabul edildi.

Kaş Belediyesine ait, tahsis süreleri sona eren ve uzatılması için tahsis edilen kurumlarca tahsis edilmesiyle ilgili talepleri olan Karadağ, Kınık ve Çayköy Mahallesi'ndeki taşınmazların tahsis edilmesi kabul edildi.

1/1000 Ölçekli Kalkan-Bezirgan-İslamlar İlave Revizyon İmar Planı Değişikliği konusunun komisyona havale edilmesi kabul edildi.

1/1000 Ölçekli Kalkan-Bezirgan-İslamlar İlave-Revizyon İmar Planı Değişikliği İmar Komisyonu Raporu, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Kızılağaç Mahallesi 122 Ada 2 ve 148 Ada 3 ve 4 Parseller 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı İmar Komisyonu Raporu kabul edildi.

Andifli Mahallesi 28 Ada 2 ve 14 Parseller 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Teklif edilen plan değişikliğinin yeniden görüşülmesiyle ilgili İmar Komisyonu tarafından hazırlanan kararın kabul edilerek, komisyona havalesi kabul edildi.

Kaş ilçesinin yüz ölçümünün büyük ve yerleşkelerin dağınık olması nedeniyle kaçak yapılarla mücadele edebilmek için önleyici tedbirlere yönelik karar alınması kabul edildi.

Kaş Limanı’nda bulunan Gümrüklü Saha giriş-çıkış hizmet bedeli, Kaputaş Plajı giriş ücretinin belirlenmesi konusunun, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi kabul edildi.

Her iki konu verilen kısa aranın ardından başlayan ikinci oturumda karara bağlandı. Kaş Limanı’nda bulunan Gümrüklü Saha giriş-çıkış hizmet bedeli, 3 Euro karşılığı Türk Lirası belirlendi. Kaputaş Plajı giriş ücreti, 35 TL olarak kabul edildi.

Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

03 Eylül 2024

Kaş'ta Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlandı