Doğantaş Hasat ve Bal Şenliği yapıldı

Kaş ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Doğantaş Hasat ve Bal Şenliği gerçekleştirildi.

 19 Eylül 2022

Kaş ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Doğantaş Hasat ve Bal Şenliği gerçekleştirildi.

Kaş Belediyesi tarafından Türkiye’nin önde gelen bal üretim merkezlerinden Doğantaş Mahallesi’nde düzenlenen şenlik, koronavirüs salgını nedeniyle verilen iki yıl aranın ardından yapıldı.

Doğantaş Hasat ve Bal Şenliği’nde konuşan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, belediye olarak sadece hizmet yapmadıklarını kaydederek, sosyal, kültürel ve geleneksel faaliyetlerin de kıymetli olduğunu söyledi.

Üretilen ürünlerin tanıtımının önemini vurgulayan Başkan Mutlu Ulutaş, “Doğantaş’ta bal çok önemli bir üretim. Bu ürünü, hem şehrimize hem ülkemize hem de dünyaya tanıtmak çok önemli. Zaten şenliğin amacı da o. Balımızı tüm dünyaya tanıtmak, iyi bir pazar oluşturmak için bu şenliği başlatmıştık. İnşallah bu şenlik bundan sonra da devam edecek, bizler de hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Ulutaş, kırsalı önemseyen belediyecilik yürüttüklerini belirterek, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza el uzatmamız, kırsaldaki yaşamı desteklememiz lazım. Sosyal ve kültürel etkinlikler manasında eski atıl durumdaki 28 okulumuzu restore ettik, bunları vatandaşlarımızın kullanabileceği alanlar haline getirdik. Karadağ’da spor sahasını yaptık, çok amaçlı salonumuzu da yakın zamanda ihale edeceğiz. Kasaba bölgemizde Kapya Biber Sergisi açacağız. Kasabada Meydan Düzenlemesi projesini tamamladık. Dirgenler, Ortabağ, Gürsu alanı arasındaki yolu da sıcak asfaltla buluşturacağız. Kaş’ımızın 54 mahallesinde hizmetlerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

Temsili Yörük Göçü’nün canlandırılmasıyla başlayan şenlik programında, bal yarışması ve konserler gerçekleştirildi.

Renkli görüntülere sahne olan şenlikte, özellikle bal yarışması seyirciler tarafından ilgiyle takip edildi. İki kategoride yapılan yarışmada, erkeklerde Adem Tatlıkulak 1,5 kilo balı 33 saniyede tüketerek, birinci oldu. Kadınlarda ise Zeynep Afşin, birinciliği elde etti. Yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.

Adem Tatlıkulak, şenlikte yapılan bal yeme yarışmalarında üç yıl üstü üste birinci olduğunu ifade ederek, Doğantaş balının saflığına ve doğallığına dikkat çekti. Zeynep Afşin ise birinciliği kazandığı için mutlu olduğunu, Doğantaş balının çok lezzetli olduğunu dile getirdi.

Şenlik, Türk Halk Müziği sanatçıları Ümmü Erbil ve Gizem Kara’nın konserleriyle sona erdi.

Şenliğe, Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Aydın, önceki dönem Ankara milletvekili Haluk İpek, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, Doğantaş Mahalle Muhtarı Ali Karataş, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, Yörük derneklerinin temsilcileri de katıldı.


Okunma Sayısı: 2718

 19 Eylül 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş’ta yüzme eğitimi için havuz yapıldı
16 Eylül 2022
“Biz çalışacağız, Kaş kazanacak”
13 Eylül 2022
Kaş Gençlik Festivali tamamlandı
11 Eylül 2022
Kaş Gençlik Festivali devam ediyor
07 Eylül 2022