17. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı basın toplantısı

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş: “Bu kulaçların dostluğa, barışa, dayanışmaya hizmet etmesini diliyorum”

 24 Haziran 2023

24. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda pazar günü Yunanistan'ın Meis Adası ile Antalya'nın Kaş ilçesi arasında 7,1 kilometrelik açık deniz yüzme yarışı yapılacak.

İlçede Çukurbağ Yarımadası’ndaki bir otelde “17. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı” ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı konuşmada, bu yarışın festivali uluslararası etkinliğe taşıdığını söyledi.

Başkan Ulutaş, ülkelerin siyasi anlamda birbirleriyle zaman zaman zorluklar yaşayabildiğine işaret ederek, “Halklar sporla sanatla festivalle çeşitli etkinliklerle ilişkileri sıcak tutabiliyor. Bu manada bizler de buna vesile oluyoruz, yani Kaş halkının, burada yaşayan toplumun, geçmişten bugüne gelen bağları devam ediyor. Meis halkı Kaş’a gelir, Kaşlılar da Meis’e gider. Sosyal, kültürel, ticari anlamda ilişkileri geçmişten bugüne devam etmektedir. Bu ilişkiler bu tür etkinliklerle daha da gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

Meis Belediye Başkanı’nın festivalin açılışına katılmak istediğini hatırlatan Başkan Ulutaş, yarın Yunanistan’da seçim yapılacağını, bu nedenle ilçeye gelmediğini aktardı.

Başkan Ulutaş, Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı’nda sporculara kolaylık dileyerek, “Onlar barış ve dostluk için kulaç atacak, aslında çok önemli bir vazifeyi de ifa ediyor. Çünkü dünyada barışa, kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Bu kulaçların dostluğa, barışa, dayanışmaya hizmet etmesini diliyorum.” dedi.

Toplantıda, Iron Man şampiyonu Sera Sayar, dünya yüzme rekortmeni Ahmet Nakkaş da yer aldı.


Okunma Sayısı: 743

 24 Haziran 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali başladı
24 Haziran 2023
Başkan Ulutaş belediye personeliyle bayramlaştı
23 Haziran 2023
Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali başlıyor
20 Haziran 2023
Play-Off’ta 7 gol, 1 kırmızı kart, kazanan Kaş Belediye Spor
19 Haziran 2023