Zehra Doğan ‘muay thai’de dünya şampiyonu oldu

Kaş Belediye Spor Kulübü sporcusu Zehra Doğan, ‘muay thai’de dünya şampiyonu oldu.

06 Şubat 2023

Milli sporcu Doğan, Tayland’da düzenlenen WBC muay thai dünya şampiyonasında 51 kiloda mücadele etti. Organizasyonda şampiyonluğa uzanan Doğan,  ilk Türk sporcu olma unvanını da kazandı.

Doğan, yaptığı açıklamada, ilk Türk WBC dünya şampiyonu olarak, ülkesini ve kendisini destekleyenleri gururlandırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ringde dövüşürken tek amacının sadece rakibini yenmek olmadığını dile getiren Doğan, “Dövüşmemin bir amacı vardı. Bunun için ülkemi, sevdiklerimi geride bırakıp, sadece o amaç uğruna çok fedakarlık yaptım. Bu fedakarlığın bir bedeli olmalıydı. Bu yüzden elimden gelenin fazlasını yaparak, tarihte bir ilk olmayı başardım. İlk Türk WBC dünya şampiyonu olarak, ülkemi ve beni destekleyenleri gururlandırdığım için çok mutluyum.” dedi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tayland’da ‘muay thai’de dünya şampiyonu olan Zehra Doğan’ı tebrik ettiğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 1901

06 Şubat 2023

Kaş Belediyesi EMITT’e hazır
04 Şubat 2023