Kemer-Kalkan etabını Jasper Philipsen kazandı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını Jasper Philipsen kazandı.

10 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye'nin ikinci gününde 166,5 kilometrelik Kemer-Kalkan etabı gerçekleşti.

Kemer Saat Kulesi önünden saat 12.30'da startı verilen etabı, 4:13:54’lük derecesiyle Belçika'nın Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen kazandı. Sporcu, dün de 2:44:31’lik derecesiyle 135 km’lik Alanya-Antalya etabını kazanmıştı.

İkinci etabın ardından Kalkan Mahallesi’nde madalya töreni düzenlendi. Törene katılan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, alternatif konsept sportif faaliyetlerin ilçede devam etmesini ümit ettiklerini söyledi.

Dünyaca ünlü Kaputaş ve Patara plajlarının Kaş’ta yer aldığını hatırlatan Başkan Mutlu Ulutaş, ilçede dalış turizminin yanı sıra, Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışı, Dünya Dalış Şampiyonası gibi organizasyonları yaptıklarını belirtti.

Başkan Ulutaş, “Bu tür sportif organizasyonların Kaş’ta gerçekleşmesi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah bundan sonra da bisiklet turlarının, alternatif konsept sportif faaliyetlerin ilçemizde devam etmesini ümit ediyoruz.” dedi.

Törende dereceye giren sporculara madalya ve çiçek takdim edildi.

Yarış, 15 Ekim'deki İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erecek.

10 Ekim 2023

Kaş Belediye Spor 3 puanı 3 golle aldı
09 Ekim 2023
Doğantaş mahalle yolunda asfalt çalışması tamamlandı