Kaş’ta 15 Temmuz’un 8. yılı etkinliklerle anıldı

Kaş ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8'inci yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi.

16 Temmuz 2024

Etkinlikler kapsamında aralarında ilçe protokolünün de bulunduğu yüzlerce kişi dev Türk bayrağı açtı. Ellerinde Türk bayraklarıyla eski otogar yakınındaki kavşakta bir araya gelen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Meydandaki etkinlik programında, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Nişancı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anı defterini imzaladı.

Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ulusa Seslenişi”nin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili sine vizyon ve müzik yayını gerçekleşti.

Yatsı ezanına takiben çifte ezan okundu.

15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimleri sunuldu, kamu spotları yayınlandı.

Programa, Cumhuriyet Savcısı Burcu Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgen Akgün, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, siyasi partilerin başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, gaziler, şehit ve gazi yakınları da katıldı.

Öte yandan, İlçe Müftülüğünce Süleyman Çavuş Camii’nde şehitler için mevlit programı düzenlendi.

Protokol üyelerinin katılımıyla Kasaba Mahallesi’nde şehit er Yusuf Polat’ın kabri ve ardından ailesi ziyaret edildi.

Gazi ve şehit ailelerine, Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanı’nda yemek ikramında bulunuldu.

Kaymakam Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un istiklal ve istikbal destanı, milli irade mücadelesi olarak tarihteki yerini aldığını söyledi.

Türk milletinin, Malazgirt Zaferi’nde, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, aynı inanç, azim ve kararlılıkla yeniden diriliş ve varoluş mücadelesi verdiğini belirten Kaymakam Kumbasar, “Aziz vatana, devletine, bayrağına ve kendisine yapılan bu alçakça ihanete, darbeye ve demokrasimize suikast girişimine geçit vermemiş, iç ve dış güçlerin projesi olan, milli iradeyi yok sayan hain FETÖ terör örgütüne milli irade tokadı atarak, hak ettiği dersi vermiştir.” dedi.

Program, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 00.13’te sela okunmasıyla sona erdi.

16 Temmuz 2024

Kaş Belediye Spor’un güreşçisi Kırkpınar’da şampiyon oldu
09 Temmuz 2024
Kaş’ta Akdeniz Fokunun Türkiye’de Korunması anlatıldı