Kaş Belediye Spor’un güreşçisi Kırkpınar’da şampiyon oldu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Kaş Belediye Spor güreş takımının sporcusu Süleyman Tufan (14), minik 2 boy kategorisinde şampiyon oldu.

 09 Temmuz 2024

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Kaş Belediye Spor güreş takımının sporcusu Süleyman Tufan (14), minik 2 boy kategorisinde şampiyon oldu. 

Lig usulüne geçilmesiyle yeni bir format kazanan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 663’üncüsü, 1-7 Temmuz’da Edirne’de gerçekleşti.

Cuma günü Sarayiçi Er Meydanı’nda resmi açılış programıyla başlayan Kırkpınar Güreşleri’ne bu yıl 852 pehlivan katıldı.

Dünyanın en uzun süre devam eden spor organizasyonlarından sayılan Kırkpınar’da pehlivanlar, minikten teşvike, tozkoparandan ayağa, desteden başaltına diğer boylarda kürsü yapmak için yarıştı.

Organizasyonda Kaş Belediye Spor güreş takımının sporcusu Süleyman Tufan, minik 2 boy kategorisinde finale yükselerek, şampiyonluğu kazandı.

-Şampiyon pehlivana coşkulu karşılama

Kırkpınar’da altın madalyanın sahibi olan genç güreşçi Süleyman Tufan için Kaş ilçesinde davul zurna ekibi eşliğinde coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi.

Edirne’de gerçekleşen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni altın madalyayla tamamlayan Süleyman Tufan, Kaş’ın ilçe girişinde törenle karşılandı.

Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, makamında kabul ettiği Süleyman Tufan’a çiçek verdi, tebrik etti ve spor hayatında başarılarının devamını diledi.

Ayrıca Sivas’ta gerçekleşen Ahmet Ayık U15 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Antalya Elmalı GSK sporcusu Kaş’lı Cemre Nisa Gümüş’ü (15) de kutlayan Başkan Erol Demirhan, her iki sporcuya altın hediye etti, eğitim bursu vereceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan da sporun ve sporcunun yanında olduğunu belirterek, şampiyon pehlivan Süleyman Tufan’ı, maddi ve manevi anlamda desteklediğini ifade etti.

Süleyman Tufan, Kırkpınar’da Kaş adına altın madalya kazanmanın heyecanını yaşadığını, bu konuda emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Güreş takımının antrenörü Barış Alagöz ise organizasyonda madalya kazandıkları için mutluluk duyduklarını dile getirdi.


Okunma Sayısı: 285

 09 Temmuz 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş’ta Akdeniz Fokunun Türkiye’de Korunması anlatıldı
03 Temmuz 2024
Kaş’ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü kutlandı
02 Temmuz 2024
Kaş Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı
02 Temmuz 2024
18. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı yapıldı
30 Haziran 2024