Kaş’ta kadın kooperatifi üyelerine eğitim verildi
Kaş ilçesinde Kaş Barak Kadın Kooperatifi üyelerine, “kooperatifçilik” ve “gıda güvenliği ve hijyen” eğitimi verildi.
16 Kasım 2023Kaş ilçesinde Kaş Barak Kadın Kooperatifi
üyelerine, “kooperatifçilik” ve “gıda güvenliği ve hijyen” eğitimi verildi.
“Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle
Buluşuyor” projesinin sürdürülebilir kalkınma için önemli kuruluşu olan Kadın
Kooperatifince tarhana, keçiboynuzu pekmezi, erişte, nerdek, nişasta, bulgur
gibi ürünlerin üretilmesi hedefleniyor.
Projede, Kaş kırsalına ait yöresel ürünlerin
üretimi ve sürdürülmesi teşvik ediliyor. Bu çerçevede kırsala özgü Barak
Kilimi, Gömbe Tarhanası, Margaz Üzümü, İslamlar Tahini ve Kaş Zeytinyağı Sabunu
gibi ürünler tüketiciyle buluşturulacak. Tüketiciler, ürünlere kurulacak yöresel
ürün pazar yeri teşhir alanı, yerel pazar ve online satış kanalları yoluyla
ulaşabilecek.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)
tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında
Kaş Belediye Başkanlığı sahipliğinde planlanan proje çerçevesinde eğitim
programı gerçekleştirildi.
Bu doğrultuda kooperatif yoluyla üretilecek
ya da yerelde üretilen yöresel ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılmasını
sağlayacak kadın kooperatifi üyelerinin bilinçlenmesi amacıyla eğitim
düzenlendi.
Kaş Belediyesi Toplantı Salonundaki etkinliğin
ilk gününde üyelere, “kooperatifçilik” eğitimi verildi. Eğitim ve danışmanlık
şirketi görevlisi Hamza Kocakaya, kooperatiflerin yasal yükümlülükleri, satın
alma süreçleri, kooperatifçilik ilke ve kuralları, kanunu, pazarlama ve tanıtım
konusundaki girişimcilik desteklerine ilişkin bilgileri anlattı.
İkinci günde “gıda güvenliği ve hijyen”
eğitimi verildi. Gıda Mühendisi Ayşegül Bektaş, ürünlerin hazırlık,
ambalajlama, etiketleme usulleri, saklama koşulları, güvenli gıda üretiminin
yasal gereklilikleri, alanları ve hijyeni gibi konularda bilgilendirmede
bulundu.
Okunma Sayısı: 1260
16 Kasım 2023