30 yıldır atıl kalan okul yeniden işlev kazanacak

İlçemizde 15 mahallede bulunan 17 eski okulun sosyal, kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden yapılması projesi çalışmaları devam ediyor.

 26 Eylül 2022

Kaş ilçesinde 15 mahallede bulunan 17 eski okulun sosyal, kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere yeniden yapılması projesi çalışmaları devam ediyor. Yeniköy Mahallesi'ndeki eski okul da onarılarak, hayata kazandırılıyor.

Kaş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan çalışmalarla mahallelerde atıl durumda bulunan kapalı ve kullanılmayan eski okul binaları, hem yeniden işlev kazanıyor hem de sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetlerde kullanılıyor. Bu çerçevede Yeniköy Mahallesi'nde de çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Yeniköy Mahalle Muhtarı Ali Çırak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eski okulun 1976’da inşa edildiğini, yaklaşık 30 yıldır boş bulunduğunu, çalışmaların ardından önümüzdeki yıl sosyal ve kültürel amaçlı hizmet vereceğini söyledi.

Mahallede atıl durumdaki okulla ilgili tadilat çalışmasının devam ettiğini aktaran Muhtar Çırak, “Okulun 3 bin metrekarelik bahçesinde peyzaj çalışması da yapılacak. Tamamlandığında çok güzel bir yer olacak. Başkanımız Mutlu Ulutaş’a, Yeniköy’e yaptığı bu yatırımdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Okunma Sayısı: 2366

 26 Eylül 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Başkan Ulutaş, KKTC'deki kardeş şehir etkinliğine katıldı
25 Eylül 2022
Kaş Şemsi ve Çimbir Yaylası’nda asfalt yol sevinci
22 Eylül 2022
Kaş Belediyesine tam donanımlı su tankeri
21 Eylül 2022
Kaş’ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
19 Eylül 2022