3. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı

3. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri’nin final müsabakasında Orhan Okulu’yu yenen İsmail Balaban başpehlivan oldu.

20 Ekim 2024

Kaş ilçesi Kınık Mahallesi’nde Futbol Sahasında gerçekleşen organizasyona 57’si başpehlivan olmak üzere, 800’e yakın güreşçi katıldı.

Etkinlik çerçevesinde er meydanında dev Türk bayrağı açıldı, pehlivanlar, cazgırlar ve hakemlerle davul-zurna ekibi geçit töreni yaparak, protokol ve seyircileri selamladı.

3. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar, minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde kol bağladı.

Kura çekiminin ardından başlayan güreşler, çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

İsmail Balaban ile Orhan Okulu, başpehlivanlık final güreşinde rakip oldu. Güreşe başlamadan önce başpehlivanların birbirine sarılmaları seyirciden büyük alkış aldı. Güreşseverler mücadeleye yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmada rakibine üstünlük sağlayan İsmail Balaban, 3. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını kazandı. Balaban, bu sonuçla Kaş Güreşleri’nde üst üste üçüncü kez kazandı.

Enes Doğan ile Ali Yanatma ise kürsüde üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan, Kaş Belediye Spor Güreşçisi Süleyman Tufan, Teşvik 2 Boy’da rakibini yenerek, birinciliği elde etti. Tufan’a madalyasını CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan verdi.

3. Kaş Belediyesi Yağlı Güreşleri ağalığı ihalesini, 1 milyon 607 bin lira bedelle iş insanı Arif Ardıç kazandı. Ardıç’a ağalık kupasını Başkan Erol Demirhan takdim etti.

Güreş, ödül töreniyle sona erdi. Güreşler sonunda derece alan pehlivanlara madalya ve kupaları verildi. İsmail Balaban’a madalya ve kupasını Başkan Erol Demirhan takdim etti.

Güreş müsabakalarını, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar ve Aykut Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Huzeyfe Erdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgen Akgün, Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da takip etti.

20 Ekim 2024

Kaş Belediyesi ekim ayı meclis devam toplantısı yapıldı
16 Ekim 2024
3. Kaş Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde geri sayım başladı