25. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

Kaş ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

 29 Haziran 2024

Kaş ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festival kapsamında sergi, tiyatro, konser gibi çeşitli kültür ve sanat faaliyetleri, geleneksel yemek yarışması ve uluslararası yüzme yarışı yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası eşliğinde Eski Otogar Kavşağı yakınında başlayan yürüyüşe, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgen Akgün, kamu kurum müdürleri, meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı.

Yürüyüşün sona erdiği Cumhuriyet Meydanı'nda festivalin açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, törende yaptığı konuşmada, festivalin yapımında emek verenlere, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Kaş’ı tanıtmak için bu tür etkinliklerin yapıldığına değinen Başkan Erol Demirhan, “Tarımıyla turizmiyle tarihi yerleriyle dünyanın ve Türkiye’nin göz bebeği olan Kaş’ımıza iyi bakmak zorundayız. Kaş’ımızı hem turizm açısından hem tarım açısından bir bütün olarak düşünmek lazım. Kaputaş, Patara, Kaş’ımızın turizm açısından önemli noktaları. Kaş’ımızı koruyalım, onu beraberce en iyi yere taşımalıyız.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Okan Yavuz da “Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçede kent kültürü ve kent bilinci oluşturmak adına bir çok kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Antalya’mızın en güzel ilçelerinden biri Kaş’ta bulunmaktan, 25. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivaline destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Festivalin, birbirinden güzel kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilçeye ve Antalya’ya prestij kazandırdığına işaret eden Okan Yavuz, “Bu güzel festival ile barış, birlik ve beraberlik süreci yaşatılmaya devam ediyor. Bu anlamda festivalde emeği geçen Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan başta olmak üzere Kaş Kaymakamımıza, meclis üyelerimize, katkı koyan herkese, Başkanım Muhittin Böcek adına teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaş Güneş Bale Okulu öğrencileri gösterisi sunuldu. Kaş Mesleki Eğitim Kursları (KAŞMEK) ile İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğinde açılan kurslardaki öğrencilerin ritim gösterisi büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı’nda Barak Kilimi Dokuma Tezgahı ve Ürün sergisi, Kaş Belediyesi Sanat Evi’nde Heykeltraş Akın Yıldırım’ın Heykel sergisi, Kültür Evi’nde Ressam Güzhan Müstecaplıoğlu’nun Her Şey Helak Olur sergisi açıldı. Festivalin açılış konserinde Sinem İslamoğlu Quartet (Doruk Gönentur, Onur Aymergen, Özgür Akkuş, Turgut Alp Bekoğlu) sahne aldı. Antik Tiyatro’da ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından “Akide Şekeri" adlı oyun sahnelendi.

Festival, ikinci gün Yöresel Ürünler Yemek Yarışması, çocuklar için dans, müzik ve oyun gösterileri, Sokak Müzik Dinletisi ve akşam Kaş Limanı’nda Melek Mosso konseri ile devam edecek.  


Okunma Sayısı: 222

 29 Haziran 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

25. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali basın toplantısı
28 Haziran 2024
25. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali 28 Haziran’da başlıyor
25 Haziran 2024
Başkan Demirhan öğrencilerin karne sevincini paylaştı
14 Haziran 2024
Kaş Belediye Başkanı Demirhan ANTAB encümen üyesi oldu
10 Haziran 2024