Yörüklerin 42 Yıllık Yol Hasreti Sona Erdi

26 Temmuz 2020, Pazar

Kaş Belediyesi 3024 rakımda bulunan Yayla Palamut Mahallesi’nde yol açma ve genişletme çalışmalarına başladı.

Yayla Palamut’un 42 yıllık yol hasretine Kaş Belediyesi son verecek. Konuya ilişkin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 10 kilometrelik yol çalışması devam ediyor.

Yıllardır çile çektiklerini ifade eden Yayla Palamut Muhtarı Orhan Kaya, “Bu yol 6 köye hizmet ediyor. Çiftçilerimiz, çobanlarımız, herkes yolda sıkıntı yaşıyordu. Konuyla ilgili olarak, Kaş Belediyesine müracaat ettik. Başkan Mutlu Ulutaş yardımcı oldu. Ekipler geldi ve yolumuz yapılıyor. 42 yıllık yol hasretimizi sonlandıran belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. 1978 yılında vatandaşlarımız el gücüyle açmışlar yolu, daha sonrasında orman işletmeye ait dozerle düzeltilmiş ve atıl durumda kalmış. Şimdi çalışmalar başladı. Çok güzel bir yol oluyor, devamı da yapılacak. Köylü, çiftçi, arıcı, çoban durumdan memnun.” dedi.