Ova - Kınık bisiklet yolunda sona gelindi

16 Mart 2021, Salı

Kaş ilçesinde Ova ile Kınık mahalleleri arasında belediye tarafından başlatılan bisiklet yolu çalışmasında sona gelindi.

Proje kapsamında yolun 1,5 kilometrelik bölümü 10 metreye kadar genişletilerek, bisiklet, yürüyüş ve araç yolu şeklinde düzenleniyor.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada, belediye olarak bölgede birçok bisiklet yolu yapabilecekleri yerler tespit ettiklerini, bunları aşamalı olarak gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

İlçede bisiklet yollarının artırılmasını hedeflediklerini ve yapımına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Ulutaş, “Çünkü, Kaş, butik turizm yapan ve alternatif turizmin de en iyi yapıldığı noktalardan biri. Kınık ile Ova arasında özellikle Xanthos antik kentinden Patara’ya doğru giderken Eşen Çayı’nın kenarından güzel bir bisiklet yolunun yapılıyor olması, hem oradaki bölge halkımız hem de gelecek bisiklet sevdalısı misafirlerimiz için güzel olacak. Tamamlandığında hemşerilerimizin sağlıkla sıhhatle kullanabileceği güzel bir yol olacak. Rekreasyon, rekreatif alan olacak.” dedi.