Kaş’ta hayvan barınağı çalışmaları sürüyor

15 Ocak 2021, Cuma

Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçedeki sokak hayvanlarının sağlıklı ve bakımlı şekilde yaşamını sürdürebilmesi için yaptırılan bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin inşa çalışmaları devam ediyor.

İhalesi yapılan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi ile Kaş’ın modern bir barınağa kavuşması hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı açıklamada, en kısa sürede Kaş’a güzel bir barınak kazandıracaklarını, bunun ilçe için önemli olduğunu söyledi.

Hayvan severlerin seçimden önce de Kaş’a bir barınak kazandırılmasıyla ilgili sürekli talepleri bulunduğunu dile getiren Başkan Ulutaş, ilçede barınak ihtiyacının önemini vurguladı.

-700 can dost rehabilite edilebilecek

Ulutaş, barınak için Orman Bakanlığından 25 dönüm alanı tahsis ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“6 dönümlük alanda çalışmalara başladık. Hastane, idare ve depo binaları yükseliyor. Hayvanlar için gereken bütün şartları sağlayacağız. Çalışmaları en kısa zamanda tamamlayarak, Kaşımıza, Antalyamıza, ülkemize güzel bir barınak kazandırmış olacağız. Burada, yaklaşık 700 hayvan barınabilecek, rehabilite edilebilecek. Bu Kaşımız için önemli bir kazanım.

-Bu dünya sadece bizim değil

İnsanlar kadar diğer canlılara da hayvanlara da kıymet veriyoruz. Çünkü, bu dünya sadece bizim değil, aynı zamanda doğanın ve diğer canlıların da yaşamasına imkan tanımamız, onların da hayatlarını kolaylaştırmamız lazım. Kaş’a dair ne varsa hepsi bizim için kıymetli. Hepsine dokunmak ve fayda sağlamak istiyoruz.”