Kaş’ta Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Yapılacak

07 Temmuz 2020, Salı

Kaş Belediyesi tarafından sokak hayvanları için hazırlanan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi ihalesi gerçekleştiği bildirildi.

Yapılacak Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanlarının sağlıklı ve bakımlı şekilde yaşamlarını sürdürülebilmesinin sağlanması hedeflendiği kaydedildi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş’ta Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesini hayata geçireceklerini söyledi.

7 bin 750 metrekare alana sahip

Proje ihalesinin yapıldığını belirten Başkan Mutlu Ulutaş, “Söz verdiğimiz gibi, Kaş modern hayvan bakım evine kavuşuyor. Sokak hayvanlarının sağlıklı ve bakımlı şekilde yaşamlarını sürdürülebilmesi için belediyemizce Orman Bakanlığı’ndan tahsisli 25 bin metrekare alana en az 750 köpeğin rahatlıkla barınabileceği şekilde özel olarak tasarlanmış, doğaya ve özkaynaklara uyumlu, yağmur sularının tesis bünyesinde geri dönüştürülerek yeniden kullanımına imkan veren, 6 bin 500 metrekarelik açık, yarı açık ve kapalı alanları, 2 ameliyathaneli, 270 metrekare klinik binası ile toplamda 7 bin 750 metrekare alana sahip Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Projemizi hayata geçiriyoruz.

İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.