Kaş’ta düzenlenen Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası başladı

04 Ekim 2021, Pazartesi

Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası ve CMAS 1. Master’lar Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası, kortej yürüyüşüyle başladı.

İlçedeki eski otogar yanından İsparta Erenler Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve CMAS Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda şampiyona açılış töreni düzenlendi. Programa, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,  Kaş Kaymakamı Şaban Arda yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, kurum müdürleri, şampiyonaya katılan ülkelerin sporcuları, antrenörler, hakemler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, CMAS 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nın, eşsiz denizi ve doğasıyla ülkemizin ve dünyanın en iyi dalış noktalarından Kaş ilçesinde gerçekleştirilmesi dolayısıyla son derece mutlu olduklarını söyledi.

Ülkelerin sporcularını  ve teknik heyetlerini TSSF’nin organizasyonuyla ilçede en iyi şekilde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren  Yazıcı, “CMAS-TSSF 4. “Kaş Başka” Serbest Dalış Outdoor Dünya Kupası’nda kırılan dünya rekorlarının heyecanını henüz yaşıyorken Dünya Şampiyonası’nın atmosferini hissetmek,  gerçekten ülkemiz ve Türk sporu adına gurur verici. Kaş’ı dünyaya tanıtan bu uluslararası organizasyonlar için ülkemizi tercih eden CMAS Başkanı Anna Arzhanova’ya ve yarışmaları gerçekleştiren TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen’e teşekkür ediyorum. 5 gün boyunca dünya sualtı sporları dünyasının gözü kulağı Kaş’ta olacak. Onlara dünyanın en prestijli serbest dalış organizasyonundan en unutulmaz kareleri sunmanın şimdiden heyecanını yaşıyoruz. Şampiyonaya katılan tüm ülke sporcularına, teknik heyetine başarılar diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı  Ulutaş da geçen hafta gerçekleştirdikleri  4. “Kaş Başka” Serbest Dalış Dünya Kupası’nın hemen ardından dünyanın en prestijli organizasyonuna bir kez daha ev sahipliği yapmanın haklı mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, “Umut ediyorum ki, Dünya Kupası’nda kırdığımız 2 dünya, 2 Türkiye ve toplamda 26 ulusal rekor gibi, Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda da yeni rekorlara birlikte imza atarız. Ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuz CMAS 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, başta milli takımımız olmak üzere şampiyonluk için mücadele edecek tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen ise federasyon olarak, Kaş’ın da desteğiyle dünya şampiyonluğuna bir kez daha ev sahipliği yapmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını kaydederek, “Serbest Dalış Outdoor Dünya Kupası’nda 5 gün önce kırılan2 dünya rekorunun, dünya şampiyonluğu organizasyonumuzda yeni rekorlar dalgasına dönüşmesini temenni eder, yarışmalara katılan sporculara  ve teknik heyetlerine, görevli hakemlere, federasyonumuz ve Türk sualtı topluluğu ailesi adına başarılar dilerim. Her dalışınızda cesaret, motivasyon ve sağlık sizinle olsun.” ifadelerini kullandı.

CMAS Başkanı Anna Arzhanova da “Kaş'ta sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Kaş Kaymakamı’na, Kaş Belediye Başkanı’na, TSSF Başkanı’na, bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederim. Bu zorlu pandemi koşullarına rağmen, buraya gelen tüm katılımcılara, sporculara, serbest dalışın geleceğini inşa ettikleri için çok teşekkür ederim. Herkese bol şanslar diliyorum. Birçok dünya ve kıta rekorları görmek için sabırsızlanıyorum. Serbest Dalış Dünya Şampiyonasını burada açıyorum.” şeklinde konuştu.

TSSF tarafından 5-9 Ekim’de Kaş Belediyesi İnceboğaz Tesisleri açıklarında gerçekleştirilecek CMAS 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’na 4 kıtadan 29 ülkeden 96 sporcu, CMAS 1. Master’lar Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası ise 4 ülkeden 6 sporcu katılacak. Dalışlar, sabit ağırlık (CWT), paletsiz sabit ağırlık (CNF), çift paletli sabit ağırlık (CWT-BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) disiplinlerinde gerçekleştirilecek.

CMAS 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası ve CMAS 1. Masterlar Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonasında, yarın sabah sabit ağırlık (CWT) dalışları yapılacak.