Kaş Kültür Merkezi inşası hızla devam ediyor

16 Mart 2021, Salı

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Kaş Belediyesi tarafından ilçede yaptırılmaya başlanan kültür merkezi inşası hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında düzenlenen törenle temeli atılan ve Kaş Ziraat Odası binası yakınındaki alan üzerinde yükselmeye başlayan kültür merkezi inşa çalışmalarının yüzde 20’si tamamlandı. Merkezde, 200 kişilik konferans salonunun yanı sıra kütüphane, sergi, çalışma ve atölye odaları da inşa edilecek.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Kültür Merkezinin ilçe için çok önemli olduğunu vurguladı.

Medeniyetin, kültürün, sanatın belirli bir yerleşim yerinde bulunmasının, o bölgenin gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Ulutaş, “Dolayısıyla biz de burada kültür merkezimizi inşa ediyoruz. Burada her kesimin kullanabileceği ve Kaş'ımıza farklı bir zenginlik katacak bu merkezin inşası bizim için önemli. En kısa zamanda tamamlayıp hemşehrilerimizin kullanımına sunmayı hedefliyoruz.” dedi.