Kaş Belediyesinin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

05 Şubat 2021, Cuma

Kaş Belediyesinin şubat ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Mutlu Ulutaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Mutlu Ulutaş, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti İl Başkanlığı seçiminden dolayı katılım gösteremeyen üyeler sebebiyle meclisin üç gün sonra toplandığını belirtti.

Bu yıl içerisinde Kaş’a hizmetlere kaldığı yerden devam ettiklerini söyleyen Başkan Ulutaş, şunları kaydetti:

“2020’den kalan projelerimizi bu yıl devam ettiriyoruz. 2021’de yeni ihalelerimiz olacak. Kınık pazaryeri birkaç hafta içerisinde açılmış olacak. Gelemiş’te yol projemiz var, önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağız. Sıfır atık projesinin ihalesini yapacağız. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın ihalesine çıkacağız. Yeşilköy’de Bayram Kavağı meydan düzenlemesi projemiz var, ihale edeceğiz. Gömbe dere kenarı çevre düzenlemesini tamamlayarak, rekreasyon alanı oluşturup, panayır alanıyla beraber buranın yaza kadar açılışını yapmış olacağız. Kaş’ta millet bahçesi projesiyle ilgili son aşamaya gelindi, inşallah bir ay içinde başlayacak. Sütleğen’de meydan projesinde mülkiyet problemini çözerek, çalışmaları devam ettireceğiz. Köy yerleşik alanıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kamu yararı kararını aldık, Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildi. 1/25.000’lik Patara Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanıyla ilgili hazırlıklar tamam. 1/100.000’lik çevre düzeni planıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi hazırlığını yaptı, Büyükşehir’le görüşüyoruz. Buradaki planlarımızı hızlı şekilde Kaş'ımıza yapacağız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Başkan Ulutaş’ın konuşmasının ardından toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü. Kaş koruma amaçlı imar planı revizyonu konusunun komisyona sevkinin uygun olduğu oy birliğiyle kabul edildi. Kamulaştırma işlemi devam eden Sütleğen Mahallesi 114 ada 4 parseldeki Emine Nalbant isimli şahsın hissesine karşılık, Kaş Belediyesine ait 164 ada 13 parselin takas işleminde kullanılıp kullanılmayacağı hususu görüşüldü, madde oy birliğiyle kabul edildi.