Kalkan rekreasyon alanı projesi başladı

23 Ocak 2021, Cumartesi

Kaş Belediyesi, ilçedeki önemli turizm noktalarından Kalkan Mahallesi’nde rekreasyon alanı proje çalışmasını başlattı.

Kaş Belediyesinden yapılan açıklamada, ihalesi yapılan Kalkan Mahallesi bisiklet, koşu ve yaya yolu yapımına başlandığı ifade edildi.

İhale kapsamında 650 metre yaya, 550 metre bisiklet, 460 metre koşu yolu ve çevre düzenlemesi yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Projenin 1'inci etap ihalesinde deniz kenarında yapılan taş duvardaki teraslama yapılara estetik sağlanacak. Bu taş duvar, dalga kıran vazifesi de görecek.

Aydınlatma ve yağmur suyu altyapıları yapılarak, bu ihtiyaç karşılanacak.

-Yaya yolu sahil projesiyle uyumlu olacak

Yaya yolunda doğal taş kullanılacak. Yol, Kalkan sahil projesiyle uyum içerisinde olacak ve estetik görüntü kazanacak.

Projesi hazırlanan 2’nci etap ihalede ise büfe, tuvalet, çocuk oyun grubu, oturma birimleri ve peyzaj çalışmaları yapılarak, Kalkan’a yeni rekreasyon alanı kazandırılacak.

-İlk etap çalışması protokolün katılımıyla başladı

Taşocağı mevkii sahil düzenlenmesi kapsamında rekreasyon alanı, bisiklet, koşu ve yaya yolu ilk etap çalışması, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla başladı.

Protokol, çalışma alanında incelemelerde bulundu.