Ege Ordu Komutanı Sivri, Kaş’ta Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i anma törenine katıldı

13 Eylül 2021, Pazartesi

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Antalya’nın Kaş ilçesinde  incelemelerde bulundu, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’i anma törenine katıldı.

Helikopterle ilçeye gelen Orgeneral Ali Sivri’yi, burada Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Kaş Belediye Başkan Vekili Fırat Demirci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol karşıladı.

Önce Kaş Kaymakamlığını ziyaret eden Orgeneral Ali Sivri, burada anı defterini imzaladı, fotoğraf çektirdi. Ardından Orgeneral Ali Sivri, beraberinde İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Rifat Alkan ile Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'i anma törenine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende,  dünya askeri tarihinde ilk defa olarak bir uçak gemisi batıran Türk subayı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve Çanakkale'de 1912 yılında bir İtalyan gemisini batırmak suretiyle kahramanlığını tüm dünyaya duyuran Kaşlı Topçu Teğmen Yusuf Ziya Erdil Anıtı’na çelenk konuldu. Mustafa Ertuğrul Aker’in biyografisi okundu.

Daha sonra Orgeneral Ali Sivri ve beraberindekiler ilçeyi ve Antalya kahramanları Aker ve Erdil sergisini gezdi.