CMAS 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası

10 Ekim 2021, Pazar

Organizasyonda, 25 ülkeden 95 sporcu mücadele etti.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası, son gün dalışları ile sona erdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında düzenlenen organizasyonun son gününde ip destekli sabit ağırlık çift palet sabit ağırlık (CWT BF) disiplininde dalışlar gerçekleştirildi.

Bu disiplinde kadınlarda Slovenya’dan Alenka Artnik103 metreye inerek, şampiyonluğa imza attı. İtalya’dan Alessia Zecchini 98 metreye dalarak ikinci olurken, Fransa’dan Marianna Gillespie ile Ukrayna’dan Nataliia Zharkova 97 metrelik dalışıyla üçüncü sırayı paylaştı.

Erkeklerde Fransa’dan Abdelatif Alouach ile aynı ülkeden Arnaud Jerald, 116 metrelik dereceyle birinci oldu. 103 metreye dalış gerçekleştiren Tunus’tan Walid Boudhiaf ile İtalya’dan Davide Carrera sıralandı.

CWT BF yarışlarında 70 yaş erkekler kategorisinde Slovenya’dan Japec Jakopin, 75 metreye dalış yaparak dünya rekorunun sahibi oldu. Master erkeklerde Danimarka’dan Jesper Stechmann da  92 metreyle dünya rekoru kırdı.

Organizasyon, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen madalya ve kapanış tören ile sona erdi.

Törende konuşan TSSF Başkanı Özen, dünyanın en güzel dalış bölgelerinden Kaş ilçesinde serbest dalışın en prestijli yarışmalarına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

25 ülkeden 95 sporcunun 4 disiplinde gerçekleştirdiği dalışlarda 1 dünya rekoru, master erkeklerde 12 dünya rekoru ve 71 ulusal rekor kırıldığını hatırlatan Özen, “Mücadeleleri, cesaretleri ve başarılarıyla dünya şampiyonasına katılan tüm ülke sporcularını ve teknik heyetlerini kutluyor, teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde gerçekleştirdiğimiz bu uluslararası organizasyonlarda, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere Antalya Valiliği ve Belediyesine, Kaş Kaymakamlığına, Kaş Belediyesine, Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlüklerine, Sahil Güvenlik Komutanlığına, UMKE personeline, organizasyonda görevli hakemlere, güvenlik dalgıçlarımıza, dalış teknelerimizin kaptan ve personellerine, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ayrıca CMAS Başkanı Anna Arzhanova ve CMAS Yönetim Kurulu üyelerine dünya şampiyonası organizasyonu için bir kez daha bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Törene, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, CMAS Başkanı Anna Arzhanova da katıldı.