10 eski okul yenilendi, çevre düzenlemesi yapılacak

13 Mart 2021, Cumartesi

Kaş ilçesinde kapalı ve kullanılmayan eski okul binaları belediye tarafından onarılarak, ekonomiye kazandırılmaya başlandı.

İlçede, Kaş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile atıl durumdaki kapalı ve kullanılmayan eski okul binalarına yeniden işlev kazandırılıyor.

Yapılan ihaleyle atıl durumda bulunan okulların tadilatı yapılarak, kullanılabilir hale getirilmesi ve vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda ilçe sınırları içinde atıl vaziyetteki toplamda 30 eski okul binasının kullanım hakkı Kaş Belediyesine sağlandı.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belirlenen mahallelerde 30 atıl okulu yeniden ya da onarım yapılarak, kullanıma sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlçede eskiden okul olarak kullanılan birçok atıl durumda yapının bulunduğunu hatırlatan Başkan Ulutaş, “Bu yapıların bakım ve tadilatlarının yapılarak, tekrar toplumumuzun, insanlarımızın kullanımına sunmayı amaçladığımız projemiz vardı. Bu taahhüt ettiğimiz projeler içerisinde bir çalışma idi. Tespit edilen mahallelerde atıl durumdaki okulları sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı kullanılabilecek merkezler haline getirmek için projemizi hayata geçiriyoruz. 30 okulu yeniden ya da onarımı yapılarak, hemşerilerimizin kullanımına sunmayı hedefledik. 10 okulun yapımı hemen hemen gerçekleşti. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra yakın zamanda açılıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. 2021 yılı içerisinde 10 okulu daha ihale edip yapımını gerçekleştireceğiz. 2022 yılında da 10 okulu hizmete sunacağız.” dedi.