XIII. ULUSLARARASI MEİS – KAŞ YÜZME YARIŞMASI

XIII.  ULUSLARARASI MEİS – KAŞ YÜZME YARIŞMASI

YARIŞMANIN İÇERİĞİ :

Türk topraklarına en yakın Yunan adası olan Meis adasının limanından, Kaş ilçesi limanına kadar  olan yüzme yarışmasıdır. Kat edilecek uzaklık 7100 m’dir.

Yarışma, Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Likya/Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 2 Temmuz 2017  ( Pazar ) günü saat 08.00 de yapılacaktır.

YARIŞA KATILMA ŞARTLARI :

1)    18 yaşından küçük yarışmacılar için noter onaylı muvafakat name

2)    Meis - Kaş yüzme yarışı uzun bir yarıştır, daha önce bir açık deniz yarışını  tamamlamış olmak tavsiye edilir.

3)    Sağlık problemi olmamak (lisansı olmayan tüm yarışmacılar yarış günü sağlık raporlarını yanlarında bulunduracaktır.)

4)    Yüzme veya triatlon lisansına sahip olanların ayrıca sağlık belgesi almasına gerek yoktur.

5)    Yarışmaya başvurular online olarak Kaş Belediyesi resmi web sitesi www.kas.bel.tr üzerinden 26.05.2017tarihinde akşam saat 21.00 da başlayacak ve 31.05.2017 Çarşamba günü 24.00 da sona erecektir.  Yarışma başvuru linki açıldığında lütfen sizden istenen kimlik ve iletişim bilgilerini eksiksiz olarak doldurunuz. Kişi sınırlaması olmadığından kayıt için aceleci davranmanıza gerek bulunmamaktadır.

6)    2017 yılı sonuna kadar geçerliliği olan pasaport

7)    Yunanistan veya Shengen vizesi (Yeşil pasaportu bulunan yarışmacılar için vize şartı aranmamaktadır.) Vizesi olmayan yarışmacılarımıza Belediyemiz “Kapıda Vize Uygulaması” ile yardımcı olacaktır.

8)    Ön kayıt yapılıp yarışma ücreti yatırıldıktan sonra vize için gerekli belgelerin ( en az 6 ay geçerli pasaportun fotoğraflı sayfasının fotokopisi- 2 adet biyometrik fotoğraf- elektronik ortamda doldurulmuş ıslak imzalı vize başvuru formu- 60 Euro vize harcı (**yarışma başvuru formunda bildireceğiniz telefon veya mail adresine vize işlemlerini adınıza takip edecek acenta bilgileri gönderilecektir.) 09.06.2017 tarihine kadar alıcı ödemeli kargo ile Kaş Belediyesine gönderilmesi gerekmektedir.

9)    15 TL Yurtdışı Çıkış Harcı Belediyemiz tarafından karşılanacaktır.

10)   Ön başvurusunu online olarak yapan yarışmacılar web sayfasında isim listesi yayınlandıktan sonra belirtilecek olan hesap numarasına yarışma ücreti olan 100,00 TL’yi yatırdıktan sonra yarışmaya katılabileceklerdir.

11)   Yarışma günü tüm yarışmacılar kimlik, varsa lisans yoksa sağlık raporu, 18 yaşından küçük yarışmacılar muvafakat namelerini yanlarında bulunduracaklardır.

12)   Bütün yarışmacılar, yarışmadan önce " feragatname " dolduracaklardır. Bu işlem yarışmadan önceki toplantı sırasında veya yarışma sabahı yapılabilir.

13)   ÖNEMLİ: Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan yarışmacılar ile yeşil pasaportu olan yarışmacıların, bağlı oldukları kurumlardan ıslak imzalı ve mühürlü yurt dışı çıkış izin yazısı getirmeleri gerekmektedir.

Double- triple geçişler yapılamayacaktır. Lütfen ısrarcı olmayınız.

NOT : Yarışma toplantısı 01.07.2017 Cumartesi saat 18:00 de Kaş Belediyesi toplantı salonunda olacaktır.

YARIŞMANIN DETAYLARI

Yarışmacılar  yarış günü saat 07.00 da Kaş Limanı Sahil Güvenlik yanında toplanacak, numaraları kontrol edildikten sonra sırayla teknelere alınarak Meis adasına  götürülecektir. Saat 09.000 da yarışma başlayacak ve 12.00 civarında bitecektir. Tüm yarışmacılar kıyıya çıktıktan sonra en geç saat 14.00 da madalya töreni yapılacaktır. Bu nedenle yarışı tamamlayanların Kaş’tan hemen ayrılmaması önemli, yaş gruplarına göre madalya hak etmiş olabilirler.

Daha önceki senelerde yarış 1saat 40 dak.  ile 3saat 45 dakika arası yüzülmüştür. Yarışmanın güvenliği açısından, sürenin aşılması durumunda sonda kalan yarışmacılar, teknelere alınırlar.

Yarışma süresince, tutunmamak kaydıyla,  kano veya teknelerden su ihtiyacı giderilebilir. Yarışmada bone zorunlu olup, yarışmacılar kendileri temin edecektir.

Yarışmada wet suit yasaktır. Normal mayo veya tri suit kullanılabilir.

Yüzme yaş gruplarına ve cinsiyete göre kategorilere ayrılacaktır.

Yüzme kategorilerinde ilk üçe girenlere  madalya verilecektir.

Yarışma sırasında yüzücülerin güvenliği özel ve resmi kuruluşların tekneleriyle sağlanacaktır. Teknelerde gerekli donanım ve personel bulunacaktır. Yakından izlemek isteyenler, Kaş limanından tekne kiralayabilirler.

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM: Serap A. ÇAKIR       0242 836 30 06 / 21

Kaş 1 Tane! Sosyal medya'da bizi takip edin.