Kaş'ta Binlerce Kişi Yeni Meslek Sahibi Olacak.

24 Aralık 2019, Salı

Kaş Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek kurslarda binlerce kişi meslek sahibi olacak.

Yeni oluşturduğumuz KAŞMEK (Kaş Mesleki Eğitim Kursları) projemizle ilçemiz genelinde  kültür, sanat, spor, el sanatları ve meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği protokolü imzaladık. Gerçekleşen imza törenine, Başkan Mutlu Ulutaş, Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve Belediye Sağlık ve Sosyal İşler Müdürü Hamit Batur katıldı.

Kurslar ücretsiz

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesinin tüm imkanlarıyla eğitimin hizmetinde olduğunu söyledi.

Kursların ücretsiz verileceğini belirten Başkan Ulutaş, “Biz belediye olarak vatandaşlarımızı bu kurslarla buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız. Çünkü ilim, tüm karanlıkları aydınlığa çevirir. Kurslar, merkez ve mahallelerde gerçekleştirilecek. Okuryazar her vatandaşımızın katılabileceği kurslardan mezun olanlara, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek. İmzalanan protokolün ve eğitim döneminin herkese hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Atılgan da “Yaptığımız işbirliği protokolü kapsamında 60 bin nüfusa ulaşma şansımız olacak. Sosyal belediyecilik anlamında bu çalışmaya destek veren Başkan Ulutaş’a teşekkür ederim.” diye konuştu .