22. Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali

Kaş Belediyesince bu yıl 14-16 Haziran tarihleri arasında 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Korteje Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Otogar kavşağından Antalya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının eşliğinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Açılış töreninde halk oyunları gösterileri yapıldı, müzik dinletileri sunuldu. Geleneksel Türk El Sanatları ve Uluslararası Karma Sergileri açıldı. Kaş eski belediye başkanlarından Abdullah Gültekin ve Halil Kocaer de törende hazır bulundu. Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 1997 yılında başlayan Uluslararası Likya Kaş Festivallerinin ilk başta Kaş'ın hem ülkede hem dünyada tanıtımını ve insanları kaynaştırmayı, bir araya getirmeyi hedefleyen düşünceyle başladığını söyledi. Bugüne kadar bu festivallerin çeşitli etkinliklerle yapıldığını belirten Başkan Ulutaş, "İnşallah bundan sonraki süreçte daha çok hedeflerine ulaştıran, daha çok kaynaştıran, daha barışçıl şekilde yapılmasına imkan vermeye çalışacağız. Tüm insanlarımızı kaynaştıracağız. Daha çok kitlelere ulaşarak, inşallah Kaşımıza, memleketimize memnuniyet vermek için gece gündüz çalışacağız. Kaş cazibe merkezi Kaşımız tarihi dokusu, denizi, yaylaları, tabiatıyla bir cazibe merkezi. Bu güzellikleri korumak ve yaşatmak bizim görevimiz. Kaşımızı daha iyi noktalara, yarınlara taşımak da bizim vazifemiz. Bugüne kadar her kim ne yaptıysa Kaşımıza, Allah razı olsun. İnşallah bizler de güzel hizmetlerle Kaşımızı buluşturacağız. Kaşımızın estetik yapısını bozmadan devam ettireceğiz. Üzerine neler katabiliriz bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. Başkan Ulutaş turizmin önemini vurgulayarak, "Özellikle Kaş merkez, Kalkan, Patara, Gömbe bu bölgelerimiz cazibe merkezi, yaz aylarında dolup taşıyor. Buralardaki işleyişin sağlıklı yürüyebilmesi için biz elimizden gelen çalışmaları belediyemiz olarak yapıyoruz. Buraya gelen misafirlerimizin huzurlu, güvenli ve en iyi tatili geçirebilmeleri için belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu. Tarımsal anlamda da Kaş'ın çok kıymetli olduğunu anlatan Başkan Ulutaş, "Özellikle örtü altı seracılık, biber, domates ve türevleri şeklinde çok güzel üretimlerimiz var. İnşallah elimizden gelen çalışmaları yapacağız." şeklinde konuştu. "22. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin bütün güzelliklere vesile olmasını, birliğimize, beraberliğimize, barışa, kardeşliğe katkı yapmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.